Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.
Al navegar o utilizar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les 'cookies'. Més informació [Tanca aquest missatge]

EL PARC NATURAL

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter és un indret protegit que captiva per la seva bellesa.

En un sol parc s’hi troben espais únics i singulars com la muntanya del Montgrí, les Illes Medes i els seus fons submarins i el tram baix d'un dels rius més importants de Catalunya, el Ter.

La muntanya del Montgrí, amb la seva silueta tan coneguda en forma de bisbe que posa els peus a l'aigua, és un mirador amb unes vistes espectaculars de l'Empordà. Entre el Mont-Pla i la Muntanya Gran de l’Estartit travessa una duna continental, que arriba fins a una profunditat màxima de 30 metres. A finals del segle XIX es va decidir convertir les dunes en una pineda per aturar-ne la progressió. És per això, que avui en dia trobem una zona boscosa enmig d’una muntanya de roca calcària amb vegetació típicament mediterrània. Això també ha provocat que puguem trobar al vell mig d’un bosc una planta d’ambients dunars, l’Stachys maritima. Estigueu molt atents a veure si en veieu! És una planta molt difícil de trobar, ja que és petita i es camufla i, a part, en tota la Península Ibèrica només es pot trobar a la Costa Brava. També val la pena travessar a peu o amb bicicleta fins a Cala Montgó, ja sigui per gaudir de les vistes i la passejada o per aprofitar i remollar-nos a les aigües de la Mediterrània.

Les Illes Medes són una meca per submarinistes de tot el món, amb uns fons marins espectaculars. Són casa per algunes espècies protegides tant de peixos com de plantes submarines i, a vegades, s’hi poden arribar a veure dofins! En els seus fons marins s’hi observen praderies de posidònia, que són un dels ecosistemes més rics de tot el Mediterrani, i fons de coral·ligen, que el formen espècies fràgils i de creixement lent. Alguns exemples d’espècies protegides que ens podem trobar a les aigües i fons de les Medes són la nacra, les gorgònies vermelles, el corall vermell, o el mero. És important fer esment a les espècies d’aus nidificants que crien no només a les Medes sinó als penya-segats, com el corb marí emplomallat o alguns ardeids. I també tenen històries inèdites i molt interessants  sobre pirates barbarescos...

El Ter, un riu tan català i treballador que, després d'un viatge de 208 km des del poble de Setcases, ve a morir al mar Mediterrani a la Gola del Ter. Un lloc únic i que no us podeu perdre durant la vostra visita al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Ja et pica la curiositat i en vols saber més?

A Ocitania hem preparat rutes amb burricleta i segway per descobrir alguns d'aquests llocs tan màgics. Hem buscat miradors que permeten veure el Parc i l'Empordà en tota la seva espendor, així com racons plens de natura i cultura que sabem que t'encantaran.